Naturens positive påvirkning på din trivsel 

grow naturens påvirkning

At bevæge sig ud i naturen er et af de bedste og hurtigste måder at genfinde balancen i sit liv. En gåtur i skoven, en tur på stranden eller alene en grøn plet græs i en park kan skabe et pusterum. Et pusterum der skaber fundamentet, ro og selvkærlighed. Naturens positive påvirkning på din trivsel er også stressforebyggende.

 

Naturens påvirkning

De fleste har oplevet, hvordan naturen har en beroligende effekt på os. Alene den friske luft og en pause fra den konstante stimuli fra mobiltelefonen, computeren og SoMe kan gøre en stor forskel. At tage ud i naturen er ikke en luksus; det er en nødvendighed. På samme måde som vi sover og spiser, hvis vi skal leve liv i balance med os selv og hinanden.

Naturen er et kraftfuldt værktøj for at skabe mental sundhed. Den fjerner dog ikke alle vores bekymringer og problemer. Den hjælper vores hjerne med at slappe af og berolige vores følelser, så vi kan tage bedre beslutninger om, hvordan vi skal handle eller undlade at handle. Nedenfor har jeg givet en øvelse, som du kan eksperimentere med i din hverdag.

 

Energiopladning i naturen

Øvelse:

Tænk på et sted, som er tæt på dig, som du forbinder med naturen og hvor du føler dig godt tilpas – dit power spot. Det kan være en skov, ved vandet, eller en park i byen. Hav intentionen, at hver gang du har brug for at lade dine batterier op, få ro på hjernen og genvinde balance, så venter dette sted på dig. Gå en tur i dit power spot. Det er vigtigt, at du sætter din krop i bevægelse for at frigive energi og den mentale larm.

 

Det er vigtigt at bevæge sig udenfor i naturen for at forebygge stress. Hvis du har mulighed for det, så er det yderst givende at besøge dit power spot hver dag. Du kan også gå en tur i naturen for at forebygge, at blive overvældet af livets udfordringer. Øvelsen gør, at du forebygger stress. Den kan give dig støtte, når du går igennem udfordringer i livet. Du er altid fri til at vælge et nyt power spot, der støtter dig, hvis ikke det gamle virker for dig længere. At tage en gåtur i naturen kan være en integreret del af din selvkærlighedspraksis fra blogindlægget om ”selvtillid og selvværd”. Særligt, når vi føler os pressede og/eller er overvældede af følelser, er det en god ide at gå en tur i naturen, da der helt automatisk regulerer vores nervesystem, uden vi behøver at gøre noget.

 

“Naturens positive påvirkning på din trivsel” af forfatter: Klaus Østergaard Nielsen